Protohousen kuulumisia vuodelta 2021 päiväkirjan muodossa.

Maaliskuu 2021:

Hybridiproto, 3D-printin ja elastomeerien yhdistäminen

Akkuteknologiat ja siihen liittyvä erilainen suunnittelu ja tuotanto ovat saaneet viimepäivinä Suomessa mukavasti huomiota uusien rekrytointien myötä. Mm. Valmet Automotive uutisoi 9.3.2021 yli 1000 henkilön tarpeesta akkutehtaiden massatuotannon kapasiteetin noston edetessä.

Saimme puolestamme toteuttaa helmikuussa 2021 protomallit jossa yhdistettiin 3D printattu osa sekä elastomeerivalutiiviste yhdeksi osaksi.

Osat itsessään olivat akkusovellukseen liittyviä ja käyttötarkoitukseensa kauniisti muotoiltuja tuotteita ja mikä parasta ne olivat siis suunniteltu Suomessa ja lopullinen toteutus oli meidän tuotantoa. Ja kun vielä asiakkaan palautteen mukaan tuotteet olivat ”erittäin laadukkaita ja toimivia”, niin mikäs se mukavampaa.

Jos teillä on tuotteessanne eri teknologioiden yhdistämistarvetta, niin suunnitellaan yhdessä toimiva protoilukierros tai suurempikin sarja.

Kysy lisää 3D printin ja elastomeerien mahdollisuuksista vaikkapa Akilta.

Maaliskuu 2021:

Aikaisin kun aloittaa niin valmistakin tulee juuri H-hetkeen vaikka olisi monimutkaisempikin homma, kuten UMK-kiertopalkinto, jonka toteutuksessa saimme olla mukana. Palkinnon muotoilijana toimi Minna Viitalähde, jonka työ ”Before the Party Starts” voitti yleisöäänestyksen lokakuussa 2020.

Palkinnon mekaniikkasuunnittelu tehtiin Suomessa ja materiaaleina lopullisessa toteutuksessa on Suomessa puhallettua lasia, Outokummun ruostumatonta terästä, tiivisteitä, ruuveja, koneistusta, laserointia, joitakin salaisia ainesosia, koivua ja tärkeinpänä kaikesta tuon kaiken yhteensovittaminen. Ennen kuin tähän vaiheeseen päästiin, designin toimivuus varmistettiin 3D-tulostetuilla malleilla.

Euroviisuille 20. helmikuuta 2021 tuli isot katsojaluvut, 1,7 miljoonaa katsojaa YLE TV 1 kanavalla ja 42000 keskustelijaa UMK-Chatissa. Kilpailun lopuksi palkinto luovutettiin voittajalle. Lopputuloksen voitte kurkata täältä.

Ainakaan vielä Blind Channelin pojat eivät ole saaneet palkintoon isompia kolhuja aikaiseksi, vaikka palkinto tiettävästi otettiin juhlahumussa jopa kylpyammeeseen mukaan.

@MinnaViitalahde @ ProtohouseFinland Oy @uudenmusiikinkilpailu @BlindChannelFIN

Helmikuu 2021:

HUOM! Haemme kasvavaan joukkoomme kokenutta koneistajaa. Edellytämme koneistuskokemusta sekä Mastercam ohjelmointitaitoa. Heräsikö kiinnostus, otahan yhteyttä jari.surakka@protohouse.fi

Tammikuu 2021:

Protovalmistuksemme sekä tuotantomme ovat normaalisti avoinna arkisin 7-16, tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse tai soittamalla, yhteystiedot välilehdeltä lisää tietoa.

Vastaa