Protohousen kuulumisia vuodelta 2021 päiväkirjan muodossa.

Syyskuu 2021:

Uutta materiaalia ja Messutusta 2021

3D tulostimissamme vuosihuollot ovat taasen takana ja valikoimiimme lisätty uusi entistä tarkempi ja lujempi materiaali eli Accura® Xtreme™ White 200. Tämä yhdistettynä uusimpaan koneteknologiaamme sekä -rakenteidenluonti softaamme, saamme toteutettua vaikkapa kuvan kaltaisia osia jossa seinämän paksuus on vain 0,30mm luokassa.

Materiaalin mekaaniset ominaisuudet ovat Polypropeenin tai ABS kaltaisia, lopputuotetta voi verrata tarkkuudessaan koneistettuihin tai pinnanlaadussaan valettuihin osiin. Oikein suunniteltuna, 3D tulostettuun kappaleesen voi ruuvata kiinnitysruuvit, tarjoamme toki edelleen messinki-insertejä M1-M6 kokoluokassa valmiiksi osiin asennettuna jos ruuvauskertoja tarvitaan enemmälti.

Syksystä puheenollen, Alihankinta Messut ovat lähestymässä eli tavataanko Tampereella 21-23.9.2021. Luvassa saattaa olla juonipaljastuksista.

Tänä vuonna rekisteröitymiset ovat päiväkohtaisia joten varaathan maksuttoman messuvierailun etukäteen rekisteröitymällä haluamallesi päivälle linkistä

https://view.creator.taiqa.com/tampereenmessut/alihankinta-2021-kutsu#/page=

Huhtikuu 2021:

Todellista protoilua 2020-luvun koneilla ja materiaaleilla

40-vuotta kestivät edelliset koneen osat, mutta sitten tarvittiin pikana uudet. Saimme valmistaa seuraavaksi aamuksi 3kpl laserleikattuja 0,30mm paksuja teräsosia ja asiakas sai koneen taasen käyntiin. Meillekin tämä oli poikkeuksellisen nopea toimitus, mutta kun kyseessä on tuotannossa olevat koneet ja laitteet, niin olemme valmiit toimittamaan varaosia nopeasti.

Kysy meiltä lisää jos teillä vastaavan tyyppisiä tarpeita josta ei välttämättä löydy 3D fileä, mietitään yhdessä ratkaisu.

Maaliskuu 2021:

Hybridiproto, 3D-printin ja elastomeerien yhdistäminen

Akkuteknologiat ja siihen liittyvä erilainen suunnittelu ja tuotanto ovat saaneet viimepäivinä Suomessa mukavasti huomiota uusien rekrytointien myötä. Mm. Valmet Automotive uutisoi 9.3.2021 yli 1000 henkilön tarpeesta akkutehtaiden massatuotannon kapasiteetin noston edetessä.

Saimme puolestamme toteuttaa helmikuussa 2021 protomallit jossa yhdistettiin 3D printattu osa sekä elastomeerivalutiiviste yhdeksi osaksi.

Osat itsessään olivat akkusovellukseen liittyviä ja käyttötarkoitukseensa kauniisti muotoiltuja tuotteita ja mikä parasta ne olivat siis suunniteltu Suomessa ja lopullinen toteutus oli meidän tuotantoa. Ja kun vielä asiakkaan palautteen mukaan tuotteet olivat ”erittäin laadukkaita ja toimivia”, niin mikäs se mukavampaa.

Jos teillä on tuotteessanne eri teknologioiden yhdistämistarvetta, niin suunnitellaan yhdessä toimiva protoilukierros tai suurempikin sarja.

Kysy lisää 3D printin ja elastomeerien mahdollisuuksista vaikkapa Akilta.

Maaliskuu 2021:

Aikaisin kun aloittaa niin valmistakin tulee juuri H-hetkeen vaikka olisi monimutkaisempikin homma, kuten UMK-kiertopalkinto, jonka toteutuksessa saimme olla mukana. Palkinnon muotoilijana toimi Minna Viitalähde, jonka työ ”Before the Party Starts” voitti yleisöäänestyksen lokakuussa 2020.

Palkinnon mekaniikkasuunnittelu tehtiin Suomessa ja materiaaleina lopullisessa toteutuksessa on Suomessa puhallettua lasia, Outokummun ruostumatonta terästä, tiivisteitä, ruuveja, koneistusta, laserointia, joitakin salaisia ainesosia, koivua ja tärkeinpänä kaikesta tuon kaiken yhteensovittaminen. Ennen kuin tähän vaiheeseen päästiin, designin toimivuus varmistettiin 3D-tulostetuilla malleilla.

Euroviisuille 20. helmikuuta 2021 tuli isot katsojaluvut, 1,7 miljoonaa katsojaa YLE TV 1 kanavalla ja 42000 keskustelijaa UMK-Chatissa. Kilpailun lopuksi palkinto luovutettiin voittajalle. Lopputuloksen voitte kurkata täältä.

Ainakaan vielä Blind Channelin pojat eivät ole saaneet palkintoon isompia kolhuja aikaiseksi, vaikka palkinto tiettävästi otettiin juhlahumussa jopa kylpyammeeseen mukaan.

@MinnaViitalahde @ ProtohouseFinland Oy @uudenmusiikinkilpailu @BlindChannelFIN

Helmikuu 2021:

HUOM! Haemme kasvavaan joukkoomme kokenutta koneistajaa. Edellytämme koneistuskokemusta sekä Mastercam ohjelmointitaitoa. Heräsikö kiinnostus, otahan yhteyttä jari.surakka@protohouse.fi

Tammikuu 2021:

Protovalmistuksemme sekä tuotantomme ovat normaalisti avoinna arkisin 7-16, tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse tai soittamalla, yhteystiedot välilehdeltä lisää tietoa.

Vastaa